Vandrestien omkring Gurre sø

Gurre sø rundt

Gurre sø ligger mellem Helsingør og Tikøb. Kør i bil og stop ved den smukke gamle stald på Gurrevej 447 nær Kvistgaard. Her er der mulighed for parkering. 

Din vandretur rundt om Gurre sø begynder på den modsatte side af vejen og der er afmærket sti hele vejen rundt. Turen er på ca. 10 km. Selve søen er for det meste omgivet af en bræmme af rørskov, og ude i søen ligger flere øer, bl.a. Mågeøen, der som navnet fortæller er beboet af måger, samt Store og Lille Ø i den nordlige del af søen.En bro fører ud til Store Ø og du kan gå rundt derude.

Omkring søen er der placeret borde og bænke flere steder og et par af stederne er det også muligt at grille. Medbring din kaffe og lidt mad og nyd det flotte område. Forår og efterår kan der være fugtige strækninger på søstien.

For dem, der gerne vil opleve noget af denne storslåede natur uden at ville trave hele søen rundt, er der fra de fem P-pladser i Gurre Vang syd for søen afmærket mindre ture ned til søen og i en sløjfe tilbage. Disse ture er på ca. 2 km. Go’ tur!

Inspiration - rundt om Gurre sø

Hvad med en tur rundt om Skarresø?