Rundt om Maglesø, syd for Holbæk

Panorama Maglesø
Billede af Maglesø taget fra vestsiden, de sjællandske alper

Maglesø og Grøntved sø

En af de sande naturperler i Holbæk kommune er Maglesø og den mindre sø kaldet Grøntved Sø. De ligger omkranset af skove og fredede bakker i det der også kaldes for Brorfelde-massivet. 

En kold og blæsende aprildag tog vi godt med tøj på for at gå turen omkring Maglesø. Der er flere forskellige ruter du kan vælge imellem, så der er
lidt for enhver smag. 

Området er meget kuperet og fantastisk smukt. Vi valgte den gule rute på ca. 7 km, men gik forkert undervejs – så turen blev kun på 6 km. Vi missede derved turen langs Grøntved sø, men den tager vi
en anden gang. 

Parkering

Der er parkering og nedgang til søen lige før traktørstedet Maglesø på Maglesøvej. Såvidt jeg har kunnet læse mig til er der ikke servering på traktørstedet, da der igennem en del år har kørt en sag mellem kommunen og ejerne på stedet. Så medbring selv forsyninger til turen. 

Der er gode stier at gå på og de er rimeligt godt markeret. Stien rundt om søen kan godt være lidt fugtig specielt på sysiden. Men det er nu også hyggeligt at vandet er tæt på stien. Der er mange smukke steder, hvor du kan nyde din medbragte mad og kaffe, men bænken må du selv tage med.

Rute

Den rute vi fulgte fører dig ud i det åbne og bakkede landskab også kaldet de sjællandske alper lidt vest for søen. Ruten fører dig gennem bakkerne tilbage til søen. 

Se ruten på billedet nedenfor. Området sydvest for søen er flot kuperet og en blanding af eng og mark.
Sporet er fint at gå på  – ikke for fugtigt.

Billeder fra Maglesø og de sjællandske alper