Skarresø rundt

skarresø rundt
Forår 2020 - der er endnu ikke blade på træerne
skarresø rundt
Efterår 2020 - stadig grønt med et tvist af efterår

Trampesti omkring Skarresø

Vandretur ved Skarresø nær Jyderup på Vestsjælland. Skarresø er en af de større søer på Sjælland. Vejret var smukt og perfekt til en længere vandretur.

En vandresti begynder i nærheden af den tidligere jagthytte Sølyst. I dag fungerer den som folkehøjskole. Skolen afholder regelmæssigt koncerter, foredrag og andre offentlige arrangementer. Der er parkeringsmulighed lige ved siden af skolen og du finder let stien der begynder bag parkeringspladsen.

Hvis du vælger at gå den 11 km lange tur rundt om søen kan du se frem til en spændende oplevelse. Landskabet og skoven er meget kuperet og vandrestierne er godt afmærkede. Undervejs kommer du forbi et højtliggende udsigtspunkt og derfra har du udsigt over en del af søen og havørnens rede på Magleholm.

Skarresø har et rigt fugleliv og ifølge Dansk Ornitologisk Forening, findes der ikke mindre end 144 forskellige fundne arter i området. Søen er også kendt for sine mange grågæs og andefugle.

På ruten møder du blandt andet også Astrup herregård, som er beliggende nær søen i det kuperede landskab. Go’ tur!

Inspiration ved Skarresø - sommer og vinter

Svampe ved Skarresø - efterår 2020

Det er tydeligt at det er svampesæson nu (18-10-2020). Det myldrer med forskellige varianter. Her er et udpluk af dem vi så på turen.

Lyst til mere - hvad med en tur omkring Gurre sø?