Vandretur på Orø

En blæsende sommer- dag på Orø

En blæsende sommerdag tog vi turen til Orø. Planen var at vandre en lang tur fra byen ud mod sydveststranden og langs kysten tilbage til udgangspunktet. Som sagt så gjort. Vi tog bilen med færgen og parkerede ved kroen. 

Vi gik derefter ad Brøndevej-Møllebakkevej og Vestre Strandvej og så var vi ved stranden. Udsigt til Odsherred og Holbæk. Tættere på end vi regnede med. Blæsten var frisk og himlen sort – så det var med at komme derudaf. 

Der er en fin sti langs stranden og snart var vi ved vindmøllerne. Flot vindblæst landskab. På vej mod Orøs nordside kommer man forbi møllerne. 

 

Trampestien er let fremkommelig, hvis man følger stranden. 

Når du kommer til kyststykket der vender mod nord går du langs med Orø Natur- og Dyrepark. Der var dog ikke mange dyr i sigte da vi kom forbi. Vejret var frisk da vi gik turen, men vi var heldige at det ikke regnede ret meget. 

Ved campingpladsen holdt vi en kort pause. Derefter gik vi ad Nørrestængevej op til byen, hvor vi var heldige at kunne købe en kop kaffe på det lokale pizzaria.

Lyst til mere?

Hvis du har fået blod på tanden skulle du prøve at tage til Skarresø ved Jyderup på Sjælland. Vandrestien begynder i nærheden af den tidligere jagthytte Sølyst. I dag fungerer den som folkehøjskole. Der er mulighed for parkering.

skarresø rundt