Vandretur omkring
Bagsværd sø

Vandretur omkring Bagsværd sø

Vandretur omkring Bagsværd sø

Bagsværd sø er den næststørste sø i Mølleå-systemet, kun overgået af Furesøen. Søen strækker sig fra udspringet tæt på Roskilde Fjord til udløbet ved Øresund. Hvis du har tid skulle du prøve at tage en vandretur omkring Bagsværd sø, hvor du finder en spændende vandresti omkring søen. Turen er på ca. 8 km. Vi parkerede bag Regatta Pavillonen, hvor du finder en stor åben parkeringsplads. Fra pladsen kan du vælge at gå både højre og venstre om søen. Der er masser af andre steder, hvor du også kan starte din tur. F.eks. ved kanoudlejningen på den nordøstlige side af søen.

På vandrestien er der gode muligheder for løb og mountainbiking. Fuglelivet er også fantastisk – du har mulighed for at se ænder, svaner, fiskehejrer og mange andre fuglearter. I Ellesumpen i den østlige del af Bagsværd Sø findes en større koloni af fiskehejrer.

Inspiration omkring Bagsværd sø

Sophienholm slot ved Bagsværd sø

På den nordlige side af søen ligger Sophienholm Slot, hvor hovedbygningen i dag bruges til kunstudstilling. Lidt længere mod nord finder du statsministerens embedsbolig, Marienborg.  

Midt i Bagsværd Sø ligger øen Gåseholm, der har et areal på ca. 2.600 m2.
Den bebos af forskellige fuglearter, herunder svaner. Øen har tidligere heddet Kalveholm, Hytteholm og Blæseholm. (WikipediaBagsværd sø er også et rekreativt område som blandt andet indbefatter elite-træningscenteret for ro- og kajaksport i Danmark.

Go’ tur!

Måske har du også lyst til en tur omkring Gurre sø i det dejlige Nordsjælland. Turen fører dig igennem forskellige typer landskaber og turen er på ca. 10 km. Husk mad og drikke, da der er forskellige udsigtspladser omkring søen.

Hvad med en gåtur omkring Gurre sø?